24 huhtikuun, 2019

Föreläsning om att våga gå sin egen väg

I början av september år 2018 föreläste vi för drygt 200 personer, mestadels ungdomar på evenemanget “Unga Entreprenörer”. Under vår föreläsning tog vi upp allt från att att våga gå sin egen väg till vår gemensamma resa och hur allt med Apricity började.

Vi lyfte även upp vikten kring att nätverka, hur vi ser på personligt varumärke samt en hel del om sociala medier och marknadsföring. Det här var en aning annorlunda föreläsning än vad vi i vanliga fall gör, men något vi gärna gör igen.

Huvudbudskapet vi ville föra fram till ungdomarna var att tro på sig själva och att våga göra det som deras hjärtan brinner för, även om det kan innebära att det inte går hela vägen. När vi stod där på scenen och såg hur ungdomarna tog fram anteckningsblock för att skriva ner tankar kring vad vi pratade om fylldes vi båda med energi och värme. För oss känns det så stort att få uppmuntra, inspirera och peppa ungdomar till att våga gå sin egen väg och tro på vad de gör. Att ge dem verktygen de behöver för framtiden ser vi som en av våra främsta uppgifter.

24 huhtikuun, 2019

Internationella flickdagen – en föreläsning om självkänsla, prestationsångest och relationer

Det är inte så länge sedan vi själva var tonåringar och fick uppleva allt det härliga och mindre härliga som ingår i en ung flickas liv. Det är en osäker period i livet med många förändringar och nya utmaningar. På grund av allt nytt kan man behöva lite extra pepp och verktyg för att må bättre och känna sig starkare i vardagen. Självutveckling är nödvändigt hela livet ut men extra viktigt under perioder med mycket förändring. På Internationella Flickdagen 2018 föreläste vi i samarbete med Raseborg-Raasepori Zonta Club för unga kvinnor i Ekenäs. En värdefull och viktig dag som bör uppmärksammas!

Viktiga verktyg att ha med sig under livets gång

Vi fick äran att hålla en föreläsning om självkänsla, prestationsångest och hälsosamma relationer. Kort sagt var syftet att inspirera tjejerna till att tänka snälla tankar om sig själva och inse sitt eget värde. Ytterligare ville vi att de skulle reflektera över sina relationer. Dessutom pratade vi om att misslyckas och hur man kan tänka för att skilja på prestation och person. Det här är viktiga verktyg som alla mår bra av att ha med sig under livets gång. När vi föreläser vill vi aktivera publiken och få dem att känna sig delaktiga. Med andra ord är lyhördhet för publikens tankar, känslor och åsikter viktigt för oss. Vi tror på att alla människor har något intelligent att dela med sig av och chansen att lära sig av andra vill vi absolut inte missa.

”Corinne och Ellen höll en kort interaktiv föreläsning om bl.a. självkänsla på den Internationella Flickdagen i Ekenäs gymnasium. Föreläsningen var intressant, aktuell och givande för såväl den yngre publiken som för oss lite äldre arrangörer. Det syntes även i den respons deltagarna gav, att de uppskattade föreläsningen. Vi zontor gläds över hur smidigt samarbetet förlöpte och kan varmt rekommendera duon som talare till liknande evenemang och för olika åldersgrupper”

-Raseborg-Raasepori Zonta Club

© 2019 Ellen Westerlund & Corinne Grönholm. All rights reserved.
Design by Bruket Design Agency. Photos by Rebecka Hägert.