Det är inte så länge sedan vi själva var tonåringar och fick uppleva allt det härliga och mindre härliga som ingår i en ung flickas liv. Det är en osäker period i livet med många förändringar och nya utmaningar. På grund av allt nytt kan man behöva lite extra pepp och verktyg för att må bättre och känna sig starkare i vardagen. Självutveckling är nödvändigt hela livet ut men extra viktigt under perioder med mycket förändring. På Internationella Flickdagen 2018 föreläste vi i samarbete med Raseborg-Raasepori Zonta Club för unga kvinnor i Ekenäs. En värdefull och viktig dag som bör uppmärksammas!

Viktiga verktyg att ha med sig under livets gång

Vi fick äran att hålla en föreläsning om självkänsla, prestationsångest och hälsosamma relationer. Kort sagt var syftet att inspirera tjejerna till att tänka snälla tankar om sig själva och inse sitt eget värde. Ytterligare ville vi att de skulle reflektera över sina relationer. Dessutom pratade vi om att misslyckas och hur man kan tänka för att skilja på prestation och person. Det här är viktiga verktyg som alla mår bra av att ha med sig under livets gång. När vi föreläser vill vi aktivera publiken och få dem att känna sig delaktiga. Med andra ord är lyhördhet för publikens tankar, känslor och åsikter viktigt för oss. Vi tror på att alla människor har något intelligent att dela med sig av och chansen att lära sig av andra vill vi absolut inte missa.

”Corinne och Ellen höll en kort interaktiv föreläsning om bl.a. självkänsla på den Internationella Flickdagen i Ekenäs gymnasium. Föreläsningen var intressant, aktuell och givande för såväl den yngre publiken som för oss lite äldre arrangörer. Det syntes även i den respons deltagarna gav, att de uppskattade föreläsningen. Vi zontor gläds över hur smidigt samarbetet förlöpte och kan varmt rekommendera duon som talare till liknande evenemang och för olika åldersgrupper”

-Raseborg-Raasepori Zonta Club